"Vi är väldigt nöjda med att köra biogasbil, det funkar jättebra"

Spelare och ledare i Växjö DFF har genom sponsorn Atteviks möjlighet att leasa biogasbilar. Vi har träffat några av Växjö DFFs spelare som nappat på detta för att höra vad de tycker om att köra just biogasbil.

Lisa Karlsson (Team Manager och målvakt), Signe Holt Andersen (forward) samt Elin Karlsson (back) är tre av fyra spelare i laget som för tillfället utnyttjat möjligheten att leasa biogasbil, något de inte ångrar.

– Vi är jättenöjda med att köra biogasbil, det funkar jättebra. Vi märker ingen skillnad jämfört med att köra en vanlig bensinbil, säger de tre Växjö DFF-spelarna.

– Det känns som ett väldigt bra alternativ om man ser på den miljövänliga aspekten, att köra på matrester och gödsel istället för fossila bränslen, fortsätter Elin Karlsson, och Lisa Karlsson fyller i:

– Ja, det är skönt att veta att man gör något bra för miljön. Jag är supernöjd.

Och så är det smidigt att tanka, det finns gott om tankställen. Det är skönt att veta när man ska åka långt, menar Signe Holt Andersen, som är från Danmark och därmed kör dit med sin biogasbil med jämna mellanrum.

Växjö DFFs spelare och ledare kan genom Atteviks teckna leasingavtal för biogasmodellen av Seat Ibiza. Den har en räckvidd på biogas på 42 mil, bensin 18 mil (årsmodell 2019-)

Fördel Växjö DFF i tät bottenstrid

Växjö DFF har rent sportsligt den här komprimerade säsongen legat i nedre delen av tabellen, men är nu inne i en uppåtgående trend och har inte förlorat på de senaste fem matcherna. Förra helgen vann laget mot Piteå och klättrade därmed till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

– Alla i laget är väldigt taggade att säkra förnyat kontrakt i Allsvenskan och det var väldigt skönt att vinna mot Piteå, säger Lisa Karlsson och avslutar:

– Vi har en tuff och viktigt match nu på lördag där mycket står på spel och sedan har vi matcher mot de två topplagen som slåss om SM-guldet, så det kommer bli en spännande avslutning på säsongen, men vi har allt i egna händer!

Det återstår fyra omgångar, närmast nu i helgen en ”sexpoängare” borta mot jumbon Uppsala. Biogas till folket håller tummarna!


Uppdatering: Det gick bra för Växjö DFF i de avslutande omgångarna och laget avancerade till en fin sjätteplats och säkrade därmed fortsatt kontrakt i Allsvenskan.

Om Växjö DFF

• Växjö DFF bildades 2014 och fokuserar på fotboll för flickor och damer.

• Föreningen startade med en plats i Division 1 och har sedan klättrat via Elitettan (2016) till Damallsvenskan (2018).

• Växjö DFF har en stor ungdomsverksamhet med 11 lag. 

• Växjö DFFs F19-lag blev svenska mästare 2019.