Familjen Rosell bytte till biogasbil

När det för något år sedan var dags att byta bil ville familjen Rosell gärna ha en bil med så lite påverkan på miljön som möjligt. Valet föll på en biogasbil.

– Det känns skönt att kunna bidra till minskade utsläpp genom att köra på biogas. Det ger oss lite bättre samvete när det kommer till bilägandet. Dessutom stödjer vi traktens bönder när vi tankar här i Alvesta, det känns också bra, säger Erik Rosell.

Miljö, säkerhet och utrymme viktigt

Kriterierna när familjen Rosell skulle byta bil var, tillsammans med miljöaspekten, en säker och rymlig bil för hela familjen. Deras tidigare bil var en Volvo och de valde att fortsätta med samma bilmärke och köpte en begagnad Volvo V70 Bifuel.

Tanka lite oftare

– Vi märker ingen praktisk skillnad att köra på biogas jämfört med bensin, så vi är jättenöjda! Visst, vi får tanka lite oftare än vad vi hade behövt göra om vi valt att köra på bensin, men eftersom vi inte kör så mycket blir det inte så ofta i alla fall – och de gånger vi åker långt behöver man ju ändå stanna och pausa med jämna mellanrum, säger Carina Rosell.

OM FAMILJEN ROSELL

Carina och Erik med barnen Elias och Hannes.

BOR
I hus i Alvesta

BIL
Volvo V70 bifuel (efterkonverterad), årsmodell 2014

RÄCKVIDD
Cirka 25 mil på biogas och cirka 75 mil på bensin